Dr. Seszták Miklós

KisvárdaVárday István utca 81/a3. választókerület
2020 Nov. 6 13:43

Munkás apartmanokat építtet a Master Good Kft.

Szabolcsbákán és Nyírkarászon épülő munkásszállókra az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Munkásszállások kialakítása projekt keretében 265 millió forintot biztosít, a teljes beruházás értéke több mint 500 millió forint.

 

Szabolcsbákán a meglévő szálláshelyeket bővítik, míg Nyírkarászon új munkás apartmanok épülnek. A beruházás része egy 5 és egy 8 ezer négyzetméteres kert is. A szálláshelyek szeparált önálló fürdőszobával és kétágyas szobákkal épülnek fel.

 

A magyar gazdaság folyamatos növekedéséhez elengedhetetlen, hogy a vállalkozások számára kellő számban legyen elérhető a megfelelően képzett munkaerő. A Munkásszállások kialakítása program célja a Magyarországon hagyományosan alacsony munkavállalói mobilitás élénkítése, a munkaerőpiaci kereslet és kínálat területi egyensúlyának megteremtése.

 

Országszerte mintegy 2400 férőhellyel létesülhetnek munkásszállások az ezt támogató kormányzati program negyedik kiírásának forrásaiból, melyek 5,6 milliárd forintos keretből valósulhatnak meg. A támogatás legalább 80 munkavállaló elszállásolására alkalmas munkásszállások építéséhez vagy felújításához, a beruházás célját szolgáló új tárgyi eszközök beszerzéséhez nyújtható.

 

A kormány ötmilliárd forintos keretösszeget biztosít a munkásszálló-építési program folytatására - közölte pénteken Kisvárdán.

 

Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Miniszté­rium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, a Master Good cégcsoport épülő nyírkarászi munkásszállásának bejárása után tartott sajtótájékoztatón elmondta, a legutóbbi pályázati forduló tavaly zárult le, de a nagy igények miatt a kabinet további forrást biztosít a program folytatásra.

 

Bodó Sándor hangsúlyozta, a kormány a források odaítélésekor figyelembe veszi például az adott térség munkanélküliségi adatait, a pályázó cégek nagyságát és foglalkoztatotti létszámát. A csaknem kétezer embert foglalkoztató Master Good cégcsoport Nyírkarászon és Szabolcsbákán két külön projekt keretében alakított ki egy 84, illetve 83 személyes munkásszállót, előbbi helyszínen 322 milliós, míg a másiknál 256 millió forintos beruházással - ismertette Bodó Sándor. A vissza nem térítendő támogatás mértéke a két fejlesztés esetében meghaladta a 264 millió forintot, a szállók üzemeltetéséhez pedig nyolc álláskereső foglalkoztatására kapott a cég támogatást.

 

Bárány László, a cégcsoport tulajdonosa elmondta, a vállalatcsoporthoz tartozó Master Good Kft. által elindított beruházás során modern munkás apartmanok épülnek fel a társaság nyírkarászi és szabolcsbákai telephelyein. A hotelegyüttesekben saját fürdőszobával rendelkező szobákat, valamint konyhát, társalgókat, sportolásra alkalmas helyiségeket és zöldfelületeket magában foglaló közösségi tereket alakítanak ki.

 

A kiemelt támogatás segítségével nem egyszerűen munkásszállót építünk, hanem olyan minőségű, akár családok számára is perspektívát nyújtó apartmanszállodát, amelyekben önálló főzési, mosási, tisztálkodási és szórakozási lehetőségek érhetőek el - mondta Bárány László. Hozzátette, a szállások mellett mintegy egyhektáros, megművelhető kerteket alakítanak ki, így lakóközösségenként akár 2-300 négyzetméteres földterület áll rendelkezésre.

 

 

A kormánybiztos rámutatott, hogy azon túl, hogy egy-egy vállalkozás, cég munkát, s ezáltal megélhetést biztosít a családoknak, nagyon fontos azonban, hogy az alaptól többet tudjon nyújtani egy-egy foglakoztató, hisz’ ettől lesz több, jobb, mint más munkaadó. Ez a beruházás erre nagyon jó példa.

 

 

Az integrált takarmány-termeltetéssel, baromfitenyésztéssel, keltetéssel, brojlerhízlalással és feldolgozással foglalkozó cégcsoport emelkedő gazdasági teljesítményét értékelve elmondta, a társaságnak 2010-ben 886 munkavállalója és 22 milliárd forintos nettó árbevétele volt, 2019-ben pedig már 1922 fős munkavállalói létszám mellett, az árbevétele elérte a 105 milliárd forintot.

 

Forrás: Friss Média

Dr. Seszták Miklós

Kisvárda, Várday István utca 81/a
friss hírek
eseménynaptár