Dr. Seszták Miklós

KisvárdaVárday István utca 81/a3. választókerület
2021 Feb. 19 17:10

Díszoklevél átadása Kisvárdán

Díszoklevél átadása Kisvárdán

Az alapítvány 2006. március 20-án indult útjára azzal a szándékkal, hogy az együttérzésen, szereteten túl anyagi és tárgyi támogatási lehetőséget hozzon létre és ezáltal folyamatos és megbízható segítséget tudjon nyújtani a daganatos gyermekeknek. Alakulása óta Kisvárdán tevékenykedik. Elsődlegesen a Kelet-Magyarországon élő daganatos megbetegedésben szenvedő gyermekeknek és családjaiknak nyújt támogatást. Azok a családok, ahol tartósan beteg gyermek van, mérhetetlenül elszegényednek. Kiemelten igaz ez erre a régióra.

Önként, feltétel nélkül

Erről így vall: ezt a szolgálatot csak az önkéntesség szellemében lehet végezni. A szeretet igazi értelmet csak akkor nyer, ha tettek kapcsolódnak hozzá, hisz’ csak a tettek számítanak. Alapelve: jobb adni, mint kapni.

Az önkéntességet belső indíttatásból vállalta: nem azért, mert jól hangzik, nem azért, mert megtetszett számára a feladatkör. Ez sokkal mélyebbről gyökerezik – fogalmazta meg egy munkatársa.

A közösség szerint kreativitása, sokszínű szakértelme, hitelessége megsokszorozta az alapítvány erejét, lehetőségeit. Meggyőző egyéniségével, szorgalmával, kitartó tenni akarásával mindig elérte, hogy a rendelkezésre álló erőforrások hatékonyabban segítsék a rászorulókat. Számára minden személy egyaránt kedves és minden adomány egyaránt fontos és megbecsült.

Munkatársaival együtt pénzadományokkal, speciális programokkal és a személyes gondoskodás különböző formáival segítette a daganatos beteg gyermekek gyógyulását és családjaik életét.

Máig már több mint 210 daganatos gyermek gyógyulását tudta támogatni az alapítvány. Kezdetben erre a régióra összpontosítottak, de mára az egész ország területéről fordulnak hozzájuk segítő támogatásért a beteg gyermekek családjai.

A Szeretet Hatalma Alapítvány Kisvárda legemblematikusabb civil szervezete. Az egész térségben ismert és elismert támogató alapítvány vezetője és irányítója volt a kezdetektől napjainkig dr. Novák Béláné.

Ma a városháza dísztermében ezt az áldozatos munkát köszöntük meg Leleszi Tibor polgármesterrel.

„Ez nem búcsú, még csak el sem köszönünk egymástól. Csak egy korszak lezárása, egy korszaké, amit Novák Báléné „Baba” fémjelzett. Az elmúlt 15 év megmutatta, hogy egy alapítvány mitől ismert és elismert. „Az, amit ott tettél és csináltál, példaértékű” – jelentette ki az országgyűlési képviselő, majd reményét fejezte ki, hogy igazából nem is zárul le teljesen ez a korszak, hisz’ Novákné tapasztalatára mindig szükség lesz.”

Dr. Seszták Miklós

Kisvárda, Várday István utca 81/a
friss hírek
eseménynaptár